De kookboeken liggen in de winkel! Koop ze hier

Pannenkoeken bakken | Zelf doen

[um_bookmarks_button]

Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag! Je zou het niet denken, maar pannenkoeken komen uit China en Nepal. Het belangrijkste ingrediënt van de pannenkoek was boekweit, dat is een graansoort. De pannenkoeken werden toen nog zonder eieren gemaakt. Daarna kwam de pannenkoek naar Europa en maakten vooral Nederlanders en Belgen er iets lekker van.

Wist je dat de Amerikanen pannenkoeken juist bij het ontbijt eten in plaats van ’s avonds? In Amerika zijn de ‘pancakes’ veel kleiner en dikker en wordt het vaak gegeten met fruit. Wat vind jij het lekkerst op je pannenkoek?

Wat heb je nodig:

Voor 8 tot 14 pannenkoeken

  • 3 eieren 
  • 500 ml melk
  • 250 gram bloem 
  • 1/4 theelepel zout (Benieuwd waar zout vandaan komt? Bekijk het Ingrediënt van de Week!)
  • Boter
  • Je favoriete pannenkoek toppings. Bijvoorbeeld kaas, spek, ananas, ijs, stroop, poedersuiker, aardbeien, banaan. Kiezen maar!
Hoe maak je het?

1. Pak een kom en doe daar de eieren en de helft van de melk in. Meng dat goed door elkaar met een garde of mixer. 

2. Voeg de bloem, het zout en de rest van de melk toe. Blijf roeren! Zorg ervoor dat er geen klontjes in het beslag zitten. 

3. Zet een koekenpan op het vuur, doe daar een klein beetje boter in en bakken maar! Vraag even een volwassene om hulp.

4. Giet een beetje beslag in de pan en verdeel het goed door de pan rustig te kantelen. Nu kun je je favoriete ingrediënten toevoegen. Probeer bijvoorbeeld toppings zoals kaas, appel of spek! Kijk welke toppings Anouk gebruikt in de Reels.

Heb jij ook pannenkoeken gemaakt? Maak een mooie foto voor op Instagram en tag ons. Volg je ons ook al op onze socials en op TikTok? Daar vind je nog veel meer leuke video’s, spelletjes en recepten.

Volg je ons al op onze socials? Daar vind je nog veel meer leuke video’s, spelletjes en recepten.