De kookboeken liggen in de winkel! Koop ze hier

Samenwerken met De Kookhoek

Samenwerken 19

Wat is De Kookhoek?

De Kookhoek is hét platform voor kinderkoken. Met onze kookfilmpjes en kinderkookboekenserie ontdek je waar eten vandaan komt én leer je daarmee de lekkerste gerechten maken. Liefde voor koken en kinderen is de passie waar De Kookhoek op drijft.

Vanuit onze kennis over kinderen, en onze kennis over het maken van leuke content, hebben wij De Kookhoek opgericht. We zagen steeds meer kinderen interesse tonen in koken, maar dat velen dezelfde vraag stellen: waar komt mijn eten vandaan? Wij vinden dat ieder kind over deze kennis moet beschikken.

In De Kookhoek laten wij daarom kinderen en ouders zien waar hun eten vandaan komt, en inspireren we ze om zelf te gaan koken. Door een goede relatie met eten te bevorderen, hopen we bij te dragen aan het maken van meer bewuste keuzes. Zowel als het gaat om gezondheid, als om verspilling en duurzaamheid.

Samenwerken?

Wij werken graag samen met mensen en bedrijven die onze missie delen. Bijvoorbeeld in de vorm van een videoserie, een gezamenlijk recept in onze boeken of het maken van een special die aansluit bij jouw bedrijf. Interesse naar een samenwerking? Neem dan contact op met:

Bionda Stolk | 06-18551114 | bionda@dekookhoek.com

Kookboeken: koken met kinderen

De Kookhoek lanceert de eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin maken Anouk en Marije de recepten uit de boeken, en leren kinderen meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. Ook kunnen er Print en Bak & Print en Kook recepten gedownload worden. Bekijk de boeken hier.

Kookfilmpjes

Doperwtendip | Lekker veggie

Marije maakt dit lekkere recept uit ons kookboek ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’. Deze doperwtendip zit op de Regenboogwrap, maar is eigenlijk overal lekker op. Bijvoorbeeld op een cracker of een rijstwafel!

Panzanella maken

Marije duikt de keuken in! Ze heeft wel een beetje haast. Daarom maakt ze snel dit lekkere recept: Panzanella! Kook je mee?

Wat is bloem? | Snap je hap

De Kookhoek viert feest! De eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’ liggen in de winkels. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin zie je Anouk en Marije de recepten uit de kookboeken maken, en leer je meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. In deze video: Funfetti-cake uit het boek Lekker Veggie!

Funfetti-cake: Lekker Veggie

De Kookhoek viert feest! De eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’ liggen in de winkels. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin zie je Anouk en Marije de recepten uit de kookboeken maken, en leer je meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. In deze video: Funfetti-cake uit het boek Lekker Veggie!

Gadogado: Van over de hele wereld

De Kookhoek viert feest! De eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’ liggen in de winkels. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin zie je Anouk en Marije de recepten uit de kookboeken maken, en leer je meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. In deze video: Gadogado uit het boek Van over de hele wereld!

Regenboogwraps: Lekker Veggie

De Kookhoek viert feest! De eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’ liggen in de winkels. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin zie je Anouk en Marije de recepten uit de kookboeken maken, en leer je meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. In deze video: Regenboogwraps uit het boek Lekker Veggie!

Ramadan, wat eet je dan? Baklava

Vanavond is het Suikerfeest! Speciaal voor dit feest maakt Anouk baklava. Dit recept heeft ze van Majdouline gekregen, zij doet mee aan de ramadan. Baklava is een zoet gerecht met laagjes filodeeg met een vulling van noten. Lekker!
De ramadan is een maand waarin moslims tussen de ochtendschemering en zonsondergang niet eten en drinken. Dat betekent dat ze ‘s ochtends eten voordat de zon opkomt (deze maaltijd heet Suhur), dan de hele dag niet, en ‘s avonds als het weer donker is, weer wel (deze maaltijd heet Iftar). Dit doen ze onder andere om bewuster te worden, hun trouw aan Allah (God) te bewijzen en om de liefde extra te vieren met vrienden en familie.

Moederdag: ontbijtje op bed

Een cadeautje, een lief kaartje of natuurlijk een ontbijtje op bed; wat ga jij doen voor je moeder? Morgen vieren we namelijk Moederdag. Dan denken we even extra aan alle moeders, en verwennen we ze ook een beetje meer. Met dit heerlijke ontbijtje begint Moederdag heel erg goed. Ga jij het ook maken?

Ramadan, wat eet je dan? Batbot

Anouk is een grote fan van Batbot! Daarom wil ze in deze tiktok dolgraag laten zien hoe je deze broodjes maakt. Batbot zijn Marokkaanse broodjes die in de koekenpan gebakken worden. Ook dit gerecht wordt vaak gegeten tijdens de ramadan. Ben je benieuwd hoe je dit kan maken? Kijk en lees dan snel verder!

Lekker voor Koningsdag: oranje tompoucen

27 April viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag! Dat kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en daarom heeft Anouk oranje tompoucen gemaakt voor deze speciale dag. Wist je dat koningsdag al sinds 1885 gevierd wordt? Eerst heette het prinsessendag, toen koninginnen dag en nu koningsdag, omdat we voor het eerst in een hele lange tijd weer een koning hebben. Hoe ga jij koningsdag vieren?