Samenwerken met De Kookhoek

Samenwerken 17

Samenwerken?

Wij werken graag samen met mensen en bedrijven die onze missie delen. Bijvoorbeeld in de vorm van een videoserie, een gezamenlijk recept in onze boeken of het maken van een special die aansluit bij jouw bedrijf. Interesse naar een samenwerking? Neem dan contact op met:

Bionda Stolk | 06-18551114 | bionda@dekookhoek.com

Wat is De Kookhoek?

De Kookhoek is hét platform voor kinderkoken. Met onze kookvideo’s en kinderkookboekenserie ontdek je waar eten vandaan komt én leer je daarmee de lekkerste gerechten maken. Liefde voor koken en kinderen is de passie waar De Kookhoek op drijft.

Vanuit onze kennis over kinderen, en onze kennis over het maken van leuke content, hebben wij De Kookhoek opgericht. We zagen steeds meer kinderen interesse tonen in koken maar zagen ook dat veel kinderen geen idee hebben waar hun eten vandaan komt. Wij vinden dat dit anders kan.

In De Kookhoek laten wij daarom kinderen en ouders zien waar hun eten vandaan komt, en inspireren we ze om zelf te gaan koken. Door een goede relatie met eten te bevorderen, hopen we bij te dragen aan het maken van meer bewuste keuzes. Zowel als het gaat om gezondheid, als om verspilling en duurzaamheid.

Kookvideo’s

Moederdag: ontbijtje op bed

Anouk is een grote fan van Batbot! Daarom wil ze in deze tiktok dolgraag laten zien hoe je deze broodjes maakt. Batbot zijn Marokkaanse broodjes die in de koekenpan gebakken worden. Ook dit gerecht wordt vaak gegeten tijdens de ramadan. Ben je benieuwd hoe je dit kan maken? Kijk en lees dan snel verder!

Ramadan, wat eet je dan? Batbot

Anouk is een grote fan van Batbot! Daarom wil ze in deze tiktok dolgraag laten zien hoe je deze broodjes maakt. Batbot zijn Marokkaanse broodjes die in de koekenpan gebakken worden. Ook dit gerecht wordt vaak gegeten tijdens de ramadan. Ben je benieuwd hoe je dit kan maken? Kijk en lees dan snel verder!

Lekker voor Koningsdag: oranje tompoucen

27 April viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag! Dat kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en daarom heeft Anouk oranje tompoucen gemaakt voor deze speciale dag. Wist je dat koningsdag al sinds 1885 gevierd wordt? Eerst heette het prinsessendag, toen koninginnen dag en nu koningsdag, omdat we voor het eerst in een hele lange tijd weer een koning hebben. Hoe ga jij koningsdag vieren?

Ramadan, wat eet je dan? Harira

Gehakt in de soep? Jazeker! Marije gaat vandaag een heerlijke Marokkaanse soep maken. Harira! Dit recept is een tip van Majdouline en Marije kon natuurlijk niet wachten om het te proeven. Harira wordt vaak dagelijks gegeten tijdens de ramadan, omdat het een rijkgevulde soep is en er heel veel vitamines inzitten. Ook buiten de ramadan is het leuk om deze soep te maken als lunch of hoofdgerecht.

Ramadan, wat eet je dan? Gehakt in bladerdeeg

Ramadan Mubarak! De Ramadan is begonnen. Majdouline doet ook mee aan de Ramadan, en zij heeft Anouk een lekker recept gegeven. Dit gehakt in bladerdeeg wordt veel gegeten tijdens de Ramadan, maar ook als je hier niet aan meedoet is het heerlijk.

Paasbrood maken

De paasstol is al honderden jaren oud en wordt het meeste in Nederland en Duitsland gegeten. De belangrijkste ingrediënten zijn deeg, rozijnen en amandelspijs. Ben je benieuwd hoe je dit feestelijke brood zelf kunt maken? Anouk laat het zien!

Megakoeken bakken

Koekjes tijd! Anouk maakt haar lievelingskoekjes vandaag in De Kookhoek. De Megakoeken hebben niet voor niets deze naam. Ze zijn mega groot en ook mega lekker! Kies dus zelf wat je ermee doet: breek jij hem in stukjes of eet je hem in één keer op?Wat heb je nodig:...

Risottoballetjes | Restjesvlog

Heb je het gezien? Marije heeft deze week heerlijke vega risotto uit de oven gemaakt. Risotto is romig en vult best snel, daarom kreeg ze niet alles op. Maar dat is geen probleem. Met de restjes risotto maken we Arancini!

Pannenkoeken bakken | Zelf doen

Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag! Wat vind jij het lekkerst op je pannenkoek?

Risotto uit de oven

Marije maakt een vega risotto uit de oven. Dat is veel makkelijker om te maken maar net zo lekker.

Kookboeken: Koken met Kinderen

Samenwerken 18

In mei lanceert De Kookhoek de eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin zie je Anouk en Marije de recepten uit de boeken maken, en leer je meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. Leuk en lekker!