De kookboeken liggen in de winkel! Koop ze hier

Samenwerken met De Kookhoek

Samenwerken 19

Wat is De Kookhoek?

Samenwerken?

Wij werken graag samen met mensen en bedrijven die onze missie delen. Bijvoorbeeld in de vorm van een videoserie, een gezamenlijk recept in onze boeken of het maken van een special die aansluit bij jouw bedrijf. Interesse naar een samenwerking? Neem dan contact op met:

Bionda Stolk | 06-18551114 | bionda@dekookhoek.com

Wat is De Kookhoek?

De Kookhoek is hét platform voor kinderkoken. Met onze kookvideo’s en kinderkookboekenserie ontdek je waar eten vandaan komt én leer je daarmee de lekkerste gerechten maken. Liefde voor koken en kinderen is de passie waar De Kookhoek op drijft.

Vanuit onze kennis over kinderen, en onze kennis over het maken van leuke content, hebben wij De Kookhoek opgericht. We zagen steeds meer kinderen interesse tonen in koken maar zagen ook dat veel kinderen geen idee hebben waar hun eten vandaan komt. Wij vinden dat dit anders kan.

In De Kookhoek laten wij daarom kinderen en ouders zien waar hun eten vandaan komt, en inspireren we ze om zelf te gaan koken. Door een goede relatie met eten te bevorderen, hopen we bij te dragen aan het maken van meer bewuste keuzes. Zowel als het gaat om gezondheid, als om verspilling en duurzaamheid.

Kookvideo’s

EK vlaggenstokjes

Je zult het vast wel hebben gezien hebben, maar het EK voetbal is begonnen! Het EK voetbal is een Europees kampioenschap waar veel Europese landen aan mee doen. Het wordt één keer in de vier jaar gevierd. Vanavond mag Nederland weer voetballen en speciaal voor deze spannende avond heeft Marije EK voetbal vlaggetjes gemaakt. Met wie ga jij voetbal kijken? En is jouw straat ook helemaal oranje?

Wist je dat het EK voetbal al sinds 1960 georganiseerd wordt? Nederland heeft in 1988 zelfs gewonnen!

Wat is bloem? Snap je hap

De Kookhoek viert feest! De eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’ liggen in de winkels. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin zie je Anouk en Marije de recepten uit de kookboeken maken, en leer je meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. In deze video: Funfetti-cake uit het boek Lekker Veggie!

Funfetti-cake: Lekker Veggie

De Kookhoek viert feest! De eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’ liggen in de winkels. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin zie je Anouk en Marije de recepten uit de kookboeken maken, en leer je meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. In deze video: Funfetti-cake uit het boek Lekker Veggie!

Gadogado: Van over de hele wereld

De Kookhoek viert feest! De eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’ liggen in de winkels. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin zie je Anouk en Marije de recepten uit de kookboeken maken, en leer je meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. In deze video: Gadogado uit het boek Van over de hele wereld!

Regenboogwraps: Lekker Veggie

De Kookhoek viert feest! De eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’ liggen in de winkels. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin zie je Anouk en Marije de recepten uit de kookboeken maken, en leer je meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. In deze video: Regenboogwraps uit het boek Lekker Veggie!

Ramadan, wat eet je dan? Baklava

Vanavond is het Suikerfeest! Speciaal voor dit feest maakt Anouk baklava. Dit recept heeft ze van Majdouline gekregen, zij doet mee aan de ramadan. Baklava is een zoet gerecht met laagjes filodeeg met een vulling van noten. Lekker!
De ramadan is een maand waarin moslims tussen de ochtendschemering en zonsondergang niet eten en drinken. Dat betekent dat ze ‘s ochtends eten voordat de zon opkomt (deze maaltijd heet Suhur), dan de hele dag niet, en ‘s avonds als het weer donker is, weer wel (deze maaltijd heet Iftar). Dit doen ze onder andere om bewuster te worden, hun trouw aan Allah (God) te bewijzen en om de liefde extra te vieren met vrienden en familie.

Moederdag: ontbijtje op bed

Een cadeautje, een lief kaartje of natuurlijk een ontbijtje op bed; wat ga jij doen voor je moeder? Morgen vieren we namelijk Moederdag. Dan denken we even extra aan alle moeders, en verwennen we ze ook een beetje meer. Met dit heerlijke ontbijtje begint Moederdag heel erg goed. Ga jij het ook maken?

Ramadan, wat eet je dan? Batbot

Anouk is een grote fan van Batbot! Daarom wil ze in deze tiktok dolgraag laten zien hoe je deze broodjes maakt. Batbot zijn Marokkaanse broodjes die in de koekenpan gebakken worden. Ook dit gerecht wordt vaak gegeten tijdens de ramadan. Ben je benieuwd hoe je dit kan maken? Kijk en lees dan snel verder!

Lekker voor Koningsdag: oranje tompoucen

27 April viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag! Dat kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en daarom heeft Anouk oranje tompoucen gemaakt voor deze speciale dag. Wist je dat koningsdag al sinds 1885 gevierd wordt? Eerst heette het prinsessendag, toen koninginnen dag en nu koningsdag, omdat we voor het eerst in een hele lange tijd weer een koning hebben. Hoe ga jij koningsdag vieren?

Ramadan, wat eet je dan? Harira

Gehakt in de soep? Jazeker! Marije gaat vandaag een heerlijke Marokkaanse soep maken. Harira! Dit recept is een tip van Majdouline en Marije kon natuurlijk niet wachten om het te proeven. Harira wordt vaak dagelijks gegeten tijdens de ramadan, omdat het een rijkgevulde soep is en er heel veel vitamines inzitten. Ook buiten de ramadan is het leuk om deze soep te maken als lunch of hoofdgerecht.

Kookboeken: Koken met Kinderen

Samenwerken 20

In mei lanceert De Kookhoek de eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin zie je Anouk en Marije de recepten uit de boeken maken, en leer je meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. Leuk en lekker!