De kookboeken liggen in de winkel! Koop ze hier

Lekker voor Pasen: asperges met spek en ei

[um_bookmarks_button]

Dit weekend is het Pasen! Heb je al paaseitjes gekocht, heb je al eieren beschilderd en heb je een paasstok gemaakt? Wat ben je dan al goed voorbereid. Wat je natuurlijk niet kan vergeten is een lekker paasontbijt te maken. Dit recept smaakt lekker bij het ontbijt, maar ook bij de paasbrunch, lunch of diner! Kom maar op met die asperges!

Asperge groeit onder de grond en bestaat in drie kleuren: wit, groen en paars. Ze worden ook weleens het ‘witte goud’ genoemd. Dat komt omdat asperges maar een bepaalde tijd in het jaar geteeld worden op de Nederlandse velden. Dit noem je het aspergeseizoen. Dan zijn de asperges het lekkerst en wil iedereen ze eten! Wil je weten wanneer dit is? Kijk dan op De Kookhoek Seizoenskalender.

Ook bakt Anouk een lekkere paasstol. Kijk hier naar het recept.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

 

  • 350 gram asperges
  • Plakjes katenspek of ontbijtspek 
  • 8 eieren
  • Zout en peper

Hoe maak je het?

1. Zet een pan met water op het vuur. Snijd de onderkant van de asperges af. Dat gedeelte is iets te hard om te eten.

2. Was de asperges en doe ze samen met een snufje zout in de pan. Dit is heet dus vraag even een volwassene om hulp! Kook ze voor ongeveer 6 minuten.

3. Als de 6 minuten voorbij zijn, mag je de asperges uit de pan halen. Nu is het tijd om porties te maken. Laat ze een paar minuten afkoelen en pak 2 asperges. Rol daar een plakje spek omheen. Pas op! De asperges kunnen nog heet zijn. Doe dat met alle asperges en leg ze daarna in een ovenschaal. 

4. Zet de schaal in de oven voor 10 minuten op 220 graden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de rolletjes even in de pan te bakken. Bak ze niet in heel veel olijfolie, want de spek is van zichzelf al vet genoeg!

5. Als de asperges in de oven zitten, kun je de eitjes gaan bakken. Beetje olie of boter in de pan en bak tot het eitje niet meer waterig is. 

6. Zijn de aspergerolletjes klaar? Haal ze uit de oven en strooi er een beetje peper overheen.

7. Leg op ieder bord twee gebakken eitjes en een paar rolletjes asperge. Klaar is je gerecht! Als je het lekker vindt kun je ook nog wat kruiden over je eitje strooien. Misschien een beetje paprikapoeder.

Tip! Leg een bakvormpje in je koekenpan en bak daar de eieren in. Dan heb je een gebakken eitje in een leuk figuurtje!

Vind je dit recept leuk? Volg ons op Instagram voor meer recepten.

Volg je ons al op onze socials? Daar vind je nog veel meer leuke video’s, spelletjes en recepten.