De kookboeken liggen in de winkel! Koop ze hier

Hoe vier je dit jaar Sint-Maarten?

[um_bookmarks_button]

Sint-Maarten vieren we dit jaar anders dan we gewend zijn. Er wordt geadviseerd om niet langs de deuren te gaan om liedjes te zingen en snoepjes te krijgen. Dat is jammer, maar er zijn heel veel andere leuke dingen die je wél kan doen op 11 november. Met deze tips hoef je je vrienden en lekkers niet te missen. Hoe vier jij dit jaar Sint-Maarten?

Hoe vier je dit jaar Sint-Maarten? 1

1. Snoep per post

Langs de deuren gaan mag op deze manier wel!

Ga thuis aan de slag om een leuke brief te maken voor een vriendin uit je klas, oma, de buurvrouw of je meester. Versier deze brief met stickers, schrijf er een leuke boodschap op, of deel een lekker recept die ze kunnen gaan maken.

Daarna doe je deze brief in een envelop en stop je er een verpakt snoepje bij. Hierna loop of fiets je naar hun huis en doe je de envelop in de brievenbus. Zwaai even voor het raam en hup!, je hebt ze heel blij gemaakt.

Tip: Voor mensen die verder weg wonen kan je de envelop op de post doen. Vergeet niet het adres erop te schrijven!

2. Snoepspeurtocht

Dit is misschien wel de spannendste 11 november ooit. Op deze snoepspeurtocht maak je een reis door het hele huis op zoek naar lekkers. Met de hulp van een zelfgemaakte schatkaart!

In de woonkamer ligt een chocolaatje verstopt, maar waar? In de keuken ga je op jacht naar een sappig mandarijntje, maar voordat je die kan vinden moet je eerst een rebus oplossen. In de slaapkamer vind je pas de volgende aanwijzing als je keihard een Sint-Maartenliedje zingt, en zo kan je nog veel meer opdrachten bedenken!

Vraag een volwassene of ze de speurtocht voor je willen bedenken of maak er zelf een voor je ouders, broertjes of zusjes.

Hoe vier je dit jaar Sint-Maarten? 2
Hoe vier je dit jaar Sint-Maarten? 3

3. Lampionnenfeest in huis

Heb je op school al een lampion gemaakt? Leuk! Deze kan je meteen ophangen in je kamer of ergens anders in huis. Maar dat is pas het begin. Hoe meer lichtjes hoe beter! Thuis kan je natuurlijk ook lampionnen maken. Maak bijvoorbeeld een vis, dinosaurus of een zonnetje. Lady Lemonade heeft hele leuke lampionnen op een rijtje gezet. Ga lekker knutselen, doe er lampjes in en hang het huis vol met feestelijke lampions! Op 11 november is het tijd om een schaaltje snoep neer te zetten en samen liedjes te zingen. Gezellig!

4. Videobellen

Mis je je opa, oma of vrienden heel erg met Sint-Maarten? Ga met ze videobellen! Maak allebei een grote mok warme chocolademelk en pak er wat snoepjes of mandarijntjes bij. Vertel wat je hebt gedaan op school, laat je zelfgemaakte lampion zien en doe samen een spelletje. Zo maken we het lichtjesfeest erg gezellig.

Ook leuk: Pak de camera erbij en film een huis Sint-Maarten concert. Zing een paar liedjes en stuur ze door naar familie en vrienden. Wie weet krijg je een concert terug!

Hoe vier je dit jaar Sint-Maarten? 4
Hoe vier je dit jaar Sint-Maarten? 5

5. Snoep op je bordspel

Organiseer een spelletjesavond! Speel bijvoorbeeld Ganzenbord met snoepjes in plaats van pionnen. Of Monopoly met snoepjes en hapjes fruit in plaats van geld. Als je ‘binnen of uit’ bent mag je het lekkers opeten. 

Pas je wel op dat je niet teveel snoep eet? Dat is niet zo gezond. Bewaar ook wat voor later.

Kijk eens op ons Instagramaccount en volg ons ook op YouTube voor meer leuke weetjes en video’s!