De kookboeken liggen in de winkel! Koop ze hier

Griezelige smoothie voor Halloween

[um_bookmarks_button]

Het is bijna Halloween! Ga jij verkleed, laat je je opa schrikken of doe jij iets anders griezeligs? In De Kookhoek maken we dit griezelig smoothiemonster. Dat is lekker en makkelijk! Het speciale ingredient dat de smoothie groen maakt, is spinazie.

Wist je dat je 3 verschillende soorten spinazie hebt? Je hebt de kleinbladige, de grofbladige en de wilde spinazie. Het verschil zit in de grootte, de grofheid en de afkomst van de bladeren. De spinazie met kleine blaadjes noemen ze ook wel babyspinazie! De spinazie zit in de smoothie, maar ook op het hoofd van het smoothiemonster. Ga jij deze Halloween smoothie maken?

Wat heb je nodig:

Voor 1 groot glas

  • 1 mango
  • 1 Handje vol spinazie

 

 

 

  • 250 ml melk
  • 1 banaan

Hoe maak je het?

1. Schil en snij de mango en de banaan in kleine stukjes. Vraag even hulp aan een volwassene met het snijden van de mango!

Wist je dat een mango een steenvrucht is? In het midden van de vrucht vind je een harde pit die je niet kan eten. Hier moet je omheen snijden. Pas op: dit kan een glibberig karweitje zijn!

2. Gooi de mango en banaan in de blender en voeg vervolgens de spinazie en de melk eraan toe. Zet de blender aan en wacht tot het een smoothie is. 

3. Tijd om te griezelen! Pak een stift en een glas waarop je mag tekenen en teken een heel eng gezichtje. Het is ten slotte Halloween! 

4. Leg wat spinazie op het hoofd van jouw smoothiemonster en voilá, drinken maar!

 

Volg je ons al op onze socials? Daar vind je nog veel meer leuke video’s, spelletjes en recepten.