De kookboeken liggen in de winkel! Koop ze hier

De Kookhoek

[um_bookmarks_button]

De Kookhoek 1
De Kookhoek 2

De Kookhoek, het kookplatform voor kinderen!

Na maanden hard werken is het eindelijk zover: we lanceren het kinderkookplatform De Kookhoek. Het is alweer even geleden dat de eerste ideeën voor het platform ontstonden. In het voorjaar van 2019 kwam het team van De Voorleeshoek op het idee om het platform uit te breiden. Naast de voorleesfilmpjes was het tijd om ook een andere passie van ons onder de aandacht te brengen: koken!

De Kookhoek is een alomvattend platform waar je samen kijkt, samen leert en samen kookt. Door de unieke combinatie van verhalen, achtergrondinformatie en recepten leer je niet alleen hoe je gerechten kunt maken, maar ook waar de ingrediënten vandaan komen. Want hoe groeit een appel, waar vind je bloemkool en hoe wordt kaas gemaakt? Met De Kookhoek wordt koken leuk, leerzaam én lekker.

Na een succesvol gesprek met uitgeverij Clavis besloten we om te starten met een zesdelige kinderkookboekenserie met video’s waarin de gerechten bereid worden. YouTube/Netflix is niet meer weg te denken uit een huishouden en anno 2020 zijn kinderen enorm visueel ingesteld. Daardoor wisten wij: video moet de basis zijn van een nog veel groter platform.

Naast dat kinderen meer te weten komen over een ingrediënt of de geschiedenis van een recept, vinden wij het ook belangrijk dat er bewustzijn wordt gecreëerd rondom eten/drinken. Waarom worden steeds meer mensen vegetariër of veganist? Hoe zorg je ervoor dat je geen eten/drinken hoeft weg te gooien? In De Kookhoek leren kinderen waarom we statiegeld heffen op plastic flessen en waarom je een netje meeneemt naar de supermarkt als je sperzieboontjes gaat kopen.

Net als bij De Voorleeshoek, zullen we in De Kookhoek ook altijd thema-gebonden werken. Zo gaan we van start met een zomerse ijsjes- en pizzaserie, opgevolgd door de broodtrommeltjesserie om kinderen te inspireren wat voor heerlijke lunch je kunt maken voor school.

De producties van De Kookhoek worden uitgevoerd door contentbureau SOON media. SOON media is de vaste mediapartner van De Voorleeshoek en medeoprichter van De Kookhoek.