De kookboeken liggen in de winkel! Koop ze hier

Regenboogwraps: Lekker Veggie

De Kookhoek viert feest! De eerste twee kookboeken met Clavis Uitgeverij: ‘Koken met Kinderen: Lekker veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’ liggen in de winkels. Bij de recepten uit het boek horen kookfilmpjes. Hierin zie je Anouk en Marije de recepten uit de kookboeken maken, en leer je meer over de ingrediënten die er gebruikt worden. In deze video: Regenboogwraps uit het boek Lekker Veggie!

In dit boek gebruiken we allerlei groente, fruit en andere plantaardige ingrediënten: lekker veggie! Je vindt dus geen vlees en vis, maar een heleboel andere lekkere ingrediënten. Kook je mee?

Wat heb je nodig?

  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 4 minikomkommers
  • Halve rode paprika
  • Halve gele paprika
  • Halve krop romainesla
  • 150 gram feta
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 4 gekleurde wraps

Tips

Hoe rol je een wrap makkelijk op?
Vouw eerst de zijkanten naar binnen, vouw van van onderen naar boven en rol hem verder op. Snijd doormidden en klaar! 

Vegan tip:
Gebruik kokosyoghurt en veganistische kaas voor een vegan recept.

Hoe maak je het?

1. Gooi de diepvrieserwten in een kom gekookt water. Zet daar een dekseltje op en laat de groenten tien minuten zwemmen. Zo ontdooien ze!

2. Ondertussen breek je de feta in kleine stukjes. Die stukjes meng je met de Griekse yoghurt. Gebruik de hakmolen van je staafmixer om hier een gladde mix van de maken.

3. Giet de erwten af en voeg ze toe aan je mix. Pers een teen knoflook uit en doe deze erbij. Hak dan opnieuw alles fijn tot een gladde fetaspread.

4. Was de paprika’s en snij ze doormidden. Haal de zaadlijsten eruit en gooi die weg. De rest van de groente snijd je in lekker dunne reepjes.

5. Was ook de komkommers. Snijd die doormidden in de lengte. Snijd de helften dan nog een keer doormidden. Zo krijg je lange staafjes.

6. Smeer een dun laagje fetaspread over je wrap. (Of een dikke laag, als je van knoeien houdt!) Leg de gesneden groenten in het midden, met een blaadje sla erop. Rol dan de wrap mooi strak op en snijd hem doormidden.

7. Smullen maar!

Meer recepten uit onze kookboeken maken? Koop Lekker veggie en Van over de hele wereld hier en hier.

Loading..