De kookboeken liggen in de winkel! Koop ze hier

Marije 1

Marije

Co-Founder De Kookhoek

1. Wat is je lievelingsgerecht om te bereiden?

Ik houd ervan om hele dagen in de keuken te staan en nieuwe dingen uit te proberen. Ik lees vaak meerdere recepten door, en bedenk dan zelf hoe ik een gerecht ga maken. Daarnaast vind ik het heerlijk om thuis te komen en te kijken wat er nog in de koelkast ligt, om daarmee vervolgens zelf iets te bedenken en te maken. Om toch iets te noemen, mijn vrienden schuiven graag aan voor mijn volgende recepten die ik vaak maak: zoete aardappel/pinda-soep, Thaise paddestoelensoep (Tom Kha), melanzane, roti en pasta’s in alle soorten en maten. 

2. Wat is je lievelingseten?

Ik kan altijd wel soep eten! Tomatensoep, Ramen, courgettesoep, pindasoep, Pho (Vietnamees). Je kunt me er bijna voor wakker maken. Daarnaast houd ik heel erg van de Thaise en de Italiaanse keuken. 

3. Hoe ziet je ideale keuken eruit? 

Groot! Het liefst wil ik een heel grote keuken waar je veel ruimte hebt om te koken, en waarin een grote tafel staat waar iedereen aan kan schuiven. Ik vier mijn verjaardag bijvoorbeeld het liefst aan een eettafel vol lekker eten, met iedereen eromheen. Vanuit deze keuken kom je via de openslaande deuren in een grote kruidentuin, zodat je altijd verse kruiden kunt plukken!